Berättelser från plånboken: Ska du få en MBA?

Ska du få en MBA? Om du någonsin har funderat över att få din MBA men undrat om det var värt investeringen av tid och pengar, är dagens gästpublicering för dig. Vi har pratat om exakt hur du förbereder din ekonomi för gradskolan, utöver proffsen såväl som nackdelar med AZ Alkmaar Tröja att förändra karriärer, men vi har verkligen inte pratat om detta – så jag är stolt över att välkomna den personliga finansieringsbloggarnas författare Bakom Well Heeled Blogg, en ung dam som just slutförde sin MBA. Välkommen till Corporette! – Kat. (Bild: Ted Baker London ‘Neon’ läderkortplånbok, $ 55 på Nordström.)
Jag tog nyligen examen från ett 2-årigt MBA-program på heltid vid ett av de “15 institutionerna som utgör de 10 bästa MBA.” När jag hörde en dekan använda den frasen och tycker att det är en humoristiskt lämplig metod för att förklara metodinstitutionerna jockey för den mycket förtjusade “Top 10.” beteckning.
När du har inkluderat pengarna tillbringade jag ur fickan såväl som chansutgifterna för två års förutbestämda intäkter såväl som förmåner (minus de levnadskostnader jag skulle ha varit tvungen att spendera, MBA eller inte), denna examenskostnad mig minst $ 250 000 . Det är tillräckligt för ett hem i många delar av landet, liksom en rejäl återbetalning i även de dyraste områdena som San Francisco eller New York City.
Var min MBA värt det? Jag är en långvarig företagsbesökare såväl som enstaka kommentator, liksom jag har sett ett antal oro över MBA: er och ekonomi. Beslutet att gå efter en MBA handlar inte bara om ROI i dollar såväl som cent-det finns massor av icke-finansiella fördelar som en grund för affärsutbildning, ett bredare såväl som djupare nätverk, liksom chansen Att ägna två år till att främja din expert såväl som personlig tillväxt. Ändå förblir sanningen att en MBA är ett kostsamt förslag för de flesta, såväl som detta förslag kan bredda din karriärhorisont medan du exakt begränsar dina framtida monetära val. Just här är mina tankar om de monetära konsekvenserna av en MBA nu när jag har slutfört min examen-vad jag skulle (och ha) berättade för Buddies som tror på att bedriva en MBA, särskilt med ett heltidsprogram:

1. Exakt hur mycket förväntar du dig att göra igen?
Det finns en hel del skämt om MBA: er som rakar i de enorma dollar när de examen. Det är inte ganska sant, åtminstone inte i den grad som folk föreställer sig. Ett av bittricks om MBA är att de största betalningsuppgifterna för färskt företag-skolor tenderar att vara koncentrerade på bara några få fält, särskilt finansiering (private equity och investeringsbanker) såväl som administrationskonsultation.

Det som ingen verkligen talar om är exakt hur svårt det är att Kawasaki Frontale Tröja få dessa uppgifter och exakt hur mycket din tidigare bakgrund avgör dina chanser. Till exempel är en personlig aktieinställning vanligtvis för människor som har personlig aktieupplevelse som går in i MBA, liksom redan sedan lågkonjunkturen, letar investeringsbankfältet efter människor med extremt starka kvantitativa färdigheter. Det är fortfarande möjligt att vara en lärare-vände-banker, men det är mycket svårare under Danmarks herrlandslag i fotboll Tröja 2014 än 2005. Administrationskonsultation är tillgänglig för många fler typer av bakgrunder, men rekryteringsprocessen är fortfarande svår. Många av de föredragna tekniska reklampositionerna eller produktchefspositionerna kräver en dator eller en teknisk bakgrund.
2. Exakt hur länge kan du göra det för?
Dessutom har många av dessa marknader ett regimenterat upp eller ut, rankas eller yank, växa eller gå struktur (advokaterna på denna blogg kommer att erkänna det som Cravath -systemet). Oavsett vad du ringer det, en betydande del av varje inkommande MBA -klass döms varje år. Så för att betala av den enorma praktikutlåningen inom en kort tidsram (säg, under fem år), måste du komma såväl som att sedan hålla fast vid en av dessa ganska högbetalande, extremt högspänning, extremt tid -intensiva uppgifter i minst ett antal år.

3. Vad är din återbetalningsperiod och är du okej med det?
Återbetalningsperiod: Tidigare inkomst efter skatt x 2 + kostnad för MBA = total chansutgift för att få denna examen
Total chansutgifter / (Post-MBA-betalning-kompensation före MBA) = år att betala tillbaka
Jag har beräknat mina-liksom det är någonstans runt tre till fyra år, beroende på min inkomst efter MBA och bonus. Naturligtvis tar detta inte hänsyn till intresse eller inflation och är inte riskjusterad av sannolikheten för uppgiftsförlust, men jag har upptäckt att det är en stor tarmkontroll. Verkar detta nummer oacceptabelt stort för dig? Ibland fattar människor ett medvetet beslut att ha en extremt lång återbetalningsperiod, eller till och med medvetet välja en situation där en MBA inte är monetär mening. Föreställ dig en investeringsbanker som återvänder till institutionen för att till exempel vara en ideell konsult, eller en affärsadvokat som vill komma till marknadsföring. Det är ok. Livet ärnull

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *