Ditt jobb, din karriär eller du: När du ska stoppa din karriär

När ska du stoppa din karriär? Exakt hur förstår du när du har valt fel? Exakt hur länge ska du ge dig själv innan du stannar – liksom exakt hur många uppgifter ska du prova i den karriären? Besökare F har en så fantastisk oro över detta:
Fråga till dig: Exakt hur förstår du om du ogillar din specifika uppgift eller ogillar hela din karriär? Jag är en allra första årspartner i (den största av) enorma lagen, liksom jag förstår att det skulle vara svårt – jag förstod att jag skulle kostnaden 200 timmar i månaden och komma in i detta! – Men jag tror att min inställning kan vara särskilt svår eftersom människor jag arbetar för.
Hur förstår jag skillnaden mellan en svår Argentinas herrlandslag i fotboll Tröja atmosfär (och kanske borde byta jobb) eller ett fruktansvärt karriäralternativ (och kanske borde byta karriär)? Vid vilken tidpunkt kastar du i handduken och säger: “Det är inte dem, det är jag”?

Jag kan inte vänta med att höra vad besökare staten är här eftersom jag tror att detta är något som en hel del människor-särskilt Biglaw-advokater-kämpar med.

Vi har pratat om att förändra karriärer tidigare (proffsen såväl som nackdelar med olika karriärer, utöver min egen erfarenhet av karriärförändringar. Medan jag ännu inte hittat min i form i lagstiftningen innan jag bestämde mig för att fokusera på den här bloggen, Många av våra besökare är glada advokater, liksom idealiskt kommer de att ha några fantastiska råd för besökaren F.
För vad det är värt, här är min tag:
Läsaren F är mindre än ett år i. Hon har bara tillbringat tre år av sitt liv på att få denna examen – liksom om hon inte var fantastiskt tur att få massor av stipendier, har betydande pengar verkligen spenderats.
Med tanke på investeringen av pengar och tid skulle jag föreslå att hon är skyldig sig själv att spendera minst lika många år som advokat. Jag tänker på år tillbaka en besökare delade sin “tvåårsregel” för nya jobb:
Min teori om uppgiftstillfredsställelse är att vem som helst kan göra alla typer av uppgifter i två år. De allra första 6 månaderna upptäcker du fortfarande uppgiften och tillfredsställer alla. De Feyenoord Tröja kommande 6 månaderna får du tag på det så att du verkligen börjar komma in i en komfortzon och njuta av det. De tredje 6 månaderna är när du börjar inse, hej den här uppgiftstypen suger. Sedan under de senaste 6 månaderna kan du driva med eftersom du redan har börjat planera och vidta åtgärder för att komma till ditt nästa jobb.
Efter två år, såvida du inte ärligt kan säga att du är helt engagerad och älskar ditt jobb, börjar du mycket bättre att göra ett drag innan du helt tappar ut utan en utgångsplan.

(Galet, jag kan inte upptäcka det på webbplatsen just nu, bara i min personliga onenot.) Hur som helst: Jag hade inte hört det säga så förut, men jag håller med om det, liksom jag tror att två år är lång tillräckligt för att förhindra uppkomsten av uppgiftshoppning.
Så jag skulle säga, besökare F, kraft med i ditt biglaw -jobb.
Försök definitivt att få arbete med andra människor (eftersom det verkar som om det är ett primärt inslag i din nuvarande missnöje), samt potentiellt prova andra vägar i ditt jobb, till exempel att göra både rättstvister och företag. Du kan prata med HR om att få mer mångsidiga timmar eller uppgiftsdelning. Du kan till och med försöka modifiera kontor inom ditt BigLaw -jobb, samt flytta till en annan stad där vibe är annorlunda. När du har varit där cirka 1,5 år börjar du leta efter ett nytt jobb.
(Såvida du inte vill kontorist, i vilket fall, börja nu!)

{Relaterat: Finns det någon typ av glada advokater?}
Vid den tidpunkten skulle jag föreslå att du länkar till en bra rekryterare (eller en karriärcoach) och kolla vad som kan vara ett bra nästa drag i lagen: ett annat storslag, kanske i en annan stad? Ett mindre lagstiftningsföretag? Ett ideellt jobb? regeringsarbete? Ett kontor?
PSST: Det här är några av våra föredragna böcker om du funderar på att ändra din karriär:

< >

Det finns olika proffs såväl som nackdelar med alla – men jag tror att du definitivt kan få ytterligare två två år av ditt nästa drag. Efter att de två åren är slut, bör du ha ännu fler val i lagstiftningen (som att arbeta i huset), utanför lagstiftningen (som att upptäcka en uppgift där det är en fördel att ha en JD men inte behövs – åtminstone i min erfarenhet dem är vanligtvis mer ledande befattningar) eller inom ett lagrelaterat område (som min kompis som blev lagstiftningsbibliotekarie).
Efter fyra år kan du också göra en övergripande karriärförändring. Tänk på att du vid denna tidpunkt kanske Celta de Vigo Tröja inte har ett hushåll att tänka på också, som tenderar att modifiera saker – du kan behöva flexibilitet, en specifik inkomst, en annan stad, vad som helst.
Den ena varningen, skulle jag säga, skulle vara om besökare F varnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *