Indiska henna -stilar – Utveckla djupare betydelser och betydelser

Indiska brudar har utsmyckat händerna med henna i årtionden nu. Historiskt användes Henna med sina kylningsegenskaper på händerna såväl som fötter till stor kropp. Den vackra missfärgningen som den lämnade på huden efter att applikationen ledde till metoden att göra stilar med den på ens händer såväl som fötter. Under åren har indiska henna -stilar utvecklats och har hamnat Kameruns herrlandslag i fotboll Tröja mycket mer komplicerat. Varje stil har en viss indikerande kopplad till den samt att förstå dessa betydelser kommer att kasta ett helt nytt ljus på Hennas konstens relevans.
Låt oss titta på några indiska henna -stilar och förstå deras betydelser.

Henna Flower Designsone av de mest framstående mönster, blommor symboliserar lycka och lycka. Är det någon typ av fråga då att de vanligtvis används för bröllop såväl som andra fester? Just här är ett par ganska blommor. Dessa grundläggande indiska Mehendi -stilar är främst anpassade av nybörjare såväl som de som vill metod såväl som att upptäcka Mehendi för att bli en proffs.
Källa: IlovemeHandi.tv [Läs också: Karva Chauth Mehndi Design]
Henna Budsbuds används för att symbolisera början på ett nytt liv. De kan också tolkas som att indikera såväl fertilitet som glädje. Medan blommande blommor är det gynnade alternativet för de flesta, kan knoppar användas kreativt för att få en ny dimension till en design. Henna-mönster i knoppstyp ses normalt på handflatorna i nygifta brudar eller snart mödrar.

[SC: MediaD]
Henna Lotus Designs The Lotus betyder en myriad av dygder – kreativitet, nåd, sensualitet, skönhet, kvinnlighet samt renhet. Lotusen sägs också representera uppvakningen av ens själ.

Källa: Sheclick.comhenna Peacock Designsan annan framstående stil som du säkert kommer att hitta över är Peacock Mehendi -designen. Påfågeln är en härlig fågel som ser utsökt ut när den omfamnas som henna -design. Förutom inte överraskande är Boca Juniors Tröja överklagande vad en påfågel betyder. Dessa indiska mehndi -stilar för bröllop är mycket populära.
Källa: LetsCreateCrafts.comhenna Bird DesignSapart från Peacocks, massor av andra fåglar som papegojor såväl som sparvar är också ganska framträdande och införlivas i Henna -design. Fåglar symboliserar antingen flexibilitet eller är tänkt på som budbärarna mellan såväl himmel som jorden.

Källa: Facespaintnh.comhenna Fish Designssince Dessa henna -stilar är tydligt formade som ögon, fiskar används för att representera en kvinnas ögon. Även om de inte är lika typiska som påfåglar eller blommor, har fiskar sin egen unika symboliska funktion.
Källa: SheInfashion.comhenna fjärilar såväl som sländor När fjärilar symboliserar förbättringar och förändringar är sländor kopplade till återfödelse. Med sina sofistikerade vingar såväl som former ger fjärilar såväl som sländor en eterisk känsla.

Källa: Hennamoon.comhenna Water Designswater representeras normalt som ett mönster av krusningar. Precis som en flod eller ström fortsätter att flyta, är livet en konstant serie modifiering och känslor. Vatten kan också indikera rening.
Källa: RippleeffectSweddings.comhenna Reptile Designsreptiles är inte en del av mainstream Henna -designen. När allt kommer omkring skulle ingen brud vilja fungera en orm eller en ödla på händerna eller fötterna. De har emellertid en utmärkt relevans såväl som används för att kommunicera en stark indikerande Barcelona Tröja som sökande av upplysning.
Källa: Hennamoon.comhenna Mandala Designs The Dictionary definierar mandala som – en cirkulär figur som representerar världen i hindu och buddhistisk symbolik. Som henna -design representerar Mandala universum. Dess visuellt tilltalande cirkulära form har gjort det till en mycket älskad bland Mehndi-konstnärer.
Källa: pinimg.comsignification av henna som används på din kroppspartapart från stilarna med vissa betydelser, vilken del av kroppen du har stilen på likaså har betydelse. Att till exempel ha en henna -stil på dina händer / handflator symboliserar en användning från dig till världen. En henna -stil på baksidan av din hand symboliserar skydd; Så du kanske vill välja en stil som har starka höga egenskaper kopplade till den. Fötterna är vår enda punkt att komma i kontakt med jorden, så vilken stil du får måste syftar till att stärka bandet mellan din kropp och jorden.
Medan Henna har slutat vara en konst såväl som att det finns nya stilar som kommer upp varje dag, finns det en del mystik och en hel del anpassade till denna konstform. Så nästa gång du får en henna -design, gör en del forskningsstudier för att upptäcka designens relevans, liksom du kan bli chockad av vad du upptäcker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *